Izvor: Vostok.rs, 31.Jan.2014, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD predlažu sastanak lidera država Arktika

31.01.2014. -

Mogućnost održavanja sastanka lidera država Arktičkog regiona predlažu na razmatranje SAD. Ovakav samit, prema mišljenju Vašingtona, može biti organizovan na proleće 2016. godine povodom 20 godina osnivanja Arktičkog saveza, u koji ulaze Kanada, Danska, Finska, Island, Norveška, Rusija, Švedska i SAD.

Pored toga, SAD nameravaju da ''nastave da sarađuju sa Rusijom'' u cilju unapređenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << saradnje koja je usmerena na sprečavanje izlivanja nafte na Arktiku i eliminisanje posledica takvih opasnosti. Takođe, SAD bi htele da održe zajedničke vežbe sa Rusijom.

Izvor: Glas Rusije, foto: «Vesti.Ru»    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.