SAD: Srušio se avion,poginuli piloti

Izvor: NaDlanu.com, 14.Avg.2013, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Srušio se avion,poginuli piloti

Dva pilota su poginula kada se teretni avion američkih pošta srušio na polju nadomak aerodroma u američkom gradu Birmingemu u Alabami, javile su agencije.

Avion "erbas A-300" srušio se dok je prilazio međunarodnom aerodromu Šatlsvort u Birmingemu, a delovi letelice i dalje se nalaze blizu piste, uz gust crni dim koji se vidi sa mesta nesreće.Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja uputio je tim iz Vašingtona >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << u Alabamu da bi istražio nesreću.Vremenski uslovi su jutros bili veoma loši kod aerodroma u Birmingemu, sa kišom i niskom oblačnošću, ali za sada nema podataka da li je to uticalo na pad aviona.Prilikom nesreće nije oštećen nijedan objekat na zemlji, sem što je srušeno par stubova za prenos električne energije, zbog čega je stotinak potrošača ostalo bez struje, prenose lokalne televizije u Alabami.Poslednja avio-nesreća u kojoj je učestvovala neka letelica UPS-a dogodila se 3. septembra 2010. godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kod Dubaija, kada su, takođe, poginula dva pilota.Istražitelji su kasnije kao uzrok pada naveli avionski tovar, od blizu 90 hiljada litijumskih baterija, koje su se najverovatnije zapalile zbog toplote.Izvor: B92, Tanjug

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.