Izvor: Večernje novosti, 22.Sep.2012, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Nema promena granica na Balkanu

Administracija u Vašingtonu je apsolutno protiv promena granica na Balkanu i ne želi ni da razgovara o tome, rečeno je Tanjugu u američkoj prestonici.Dopisniku Tanjuga je sagovornik iz aktuelne administracije predsednika Baraka Obame rekao da SAD smatraju da bi bilo kakva promena granica na Balkanu imala "ekstremno negativan uticaj na stabilnost regiona"."Za Ameriku je priča završena time što smo priznali Kosovo u granicama u kojima je sada. Naš stav smo više puta preneli sagovornicima u Beogradu", dodao je on.Tanjugov sagovornik nije želeo da komentariše argument da je već Srbija podeljena suprotno svojoj volji time što je Kosovu data nezavisnost.Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je juče da je podela Kosova jedino moguće i realno rešenje, naglasivši da niko neće moći da natera Srbiju da prizna nezavisnost Kosova.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD protiv promena granica na Balkanu

Izvor: Blic, 22.Sep.2012

Administracija u Vašingtonu je apsolutno protiv promena granica na Balkanu i ne želi ni da razgovara o tome, rečeno je Tanjugu u američkoj prestonici. Tanjugov sagovornik nije želeo da komentariše argument da je već Srbija podeljena suprotno svojoj volji time što je Kosovu data nezavisnost..Dopisniku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.