SAD Albaniji: Bez mešanja u poslove Srbije

Izvor: Glas javnosti, 16.Feb.2013, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD Albaniji: Bez mešanja u poslove Srbije

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države su upozorile lidere u Albaniji da prestanu sa potpirivanjem nacionalizma, istovremeno im otvoreno rekavši da se ne mešaju u poslove Srbije, prenosi agencija Rojters pismo Stejt departmenta upućeno Ministarstvu spoljnih poslova Albanije!

Administracija u Vašingtonu je reagovala nakon što su iz Albanije, pred junske izbore, sve češće počele da se čuju nacionalističke >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << izjave, usmerene prema susednim državama, u kojima žive milioni etničkih Albanaca, navodi britanska agencija. Rojters podseća, da je prošlog novembra, šef grčke diplomatije bojkotovao proslavu stogodišnjice albanske države, zbog izjava premijera Salija Beriše o albanskim zemljama, a isto je uradio i predsednik Makedonije.

U dopisu upućenom albanskom ministarstvu, Stejt department piše da se lideri te zemlje zaglibljuju u potencijalno opasnu priču, s obzirom na istoriju etničkih konflikata na Balkanu. Takve izjave neće samo promovisati još zapaljivije ponašanje i odvratiti region od svojih prioriteta, već će potencijalno podstaći nasilje, ugroziti mir i stabilnost i uticati na naše odnose , navodi se u američkom pismu.

Još otvorenije, rečeno je albanskim političarima da se ne mešaju u poslove Srbije, navodi britanska agencija. Rojters dodaje da je portparol ambasade SAD u Tirani odbio da komentariše taj dopis.

Pa i da su rekli, to ne znaci da to misle i da istovremeno ne podsticu siptare sa Srbske zemlje "albanije" za suprotno. Washington je poznat o svojoj dvolicnosti!!!

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.