SAD: 100 000 domova bez struje

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 07.Feb.2010, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: 100 000 domova bez struje

Vašington -- Više od 100 000 domaćinstava u oblasti Vašingtona ostalo je bez struje zbog snežne oluje, koja je pogodila severoistočne delove SAD.

Više od pola metra snega napadalo je u poslednjih 30 sati širom te oblasti, koja nije navikla na velike smetove. Meteorolozi predviđaju novi snežni talas u utorak ili sredu, a vlasti su upozorile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građane da ostanu kod kuće.

U Vašingtonu je autobuski saobraćaj obustavljen, a građane prevoze samo vozovi u podzemnoj železnici. U predgrađima Vašingtona napadao je 81 santimetar snega, nezapamćen poslednjih nekoliko decenija.

U oblasti od Zapadne Virdžinije do južnih delova Nju Džersija palo je između 51 i 99 centimetara snega, koji je posle više od 24 sata prestao da pada, preneo je Rojters.

Dve osobe, koje su stale na putu da bi pomogle motoristi koji se zaglavio u snegu, poginule su juče u Virdžiniji kada ih je pokosio kamion.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.