Rusi udaraju na SAD: Ne može bez posledica

Izvor: B92, 27.Jun.2018, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi "udaraju" na SAD: Ne može bez posledica

Moskva -- Ruski premijer Dmitrij Medvedev založio se uvođenje taksi na uvoz iz SAD kao odgovor na namete koje je Vašington uveo na strani čelik i aluminijum.

Medvedev nije naveo koja roba bi bila obuhvaćena taksama, ali je rekao ministarstvu za ekonomski razvoj da iznese predloge.

Zbog taksi koje je predsednik SAD Donald Tramp uveo na uvozni čelik i aluminijum raste strah od izbijanja trgovinskog rata.

"Te mere imaju diskriminatorni karakter. Ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogu ostati bez posledica. Evropska unija, Kina i mi treba da razmislimo o uzvratnim merama", rekao je Medvedev.

Podsetimo, vodeće grupacije iz oblasti automobilske industrije upozorile su američku administraciju da bi uvođenje tarifa obrisalo stotine hiljada radnih mesta.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.