Rondo kralj asistencija, kiks Vizardsa, Voriorsi lako

Izvor: N1 televizija, 28.Dec.2017, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rondo kralj asistencija, kiks Vizardsa, Voriorsi lako

Košarkaši Nju Orleans Pelikansa su pobedili Bruklin Netse uz neobičnu statistiku svog plejmejkera, Vašington je razočarao protiv slabašne Atlante, dok je Boston slavio u Šarlotu.

Nju Orleans Pelikansi su na svom terenu bili bolji od Bruklin Netsa 128:113, a utakmicu je iako je ubacio samo dva poena obeležio Radžon Rondo. 31-godišnji plejmejker Pelikansa je imao čak 25 asistencija za 30 minuta čime >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je postavio lični rekord i rekord tima iz Nju Orleansa. Pre njega najbolji je u Pelikansima bio Kris Pol sa 22 asistencije na utakmici. Rondo je postao i prvi igrač još od Džejsona Kida iz 1996. godine koji je imao 25 i više asistencija na meču.

Najefikasniji u redovima Nju Orleansa bio je Entoni Dejvis sa 33 poena i 11 skokova, dok ga je pratio Demarkus Kazins sa 27 poena i 14 uhvaćenih lopti. Odlični su bili i Džru Holidej sa 23 poena i Etvaun Mur, koji je dodao tri poena manje. U ekipi Bruklina Karis Levert je postigao 22 poena, a Nik Stauskas pola koša manje.

History in NOLA.

Rajon Rondo sets a @PelicansNBA franchise-high & career-high 25 ASSISTS! pic.twitter.com/HLmurvpfBO

Oklahoma Siti Tander je sa 124:107 nadigrala Toronto Reptorse, a ključan doprinos šestom uzastopnom trijumfu imali su, kao što je i očekivano Pol Džordž sa 33 poena i osam skokova, kao i Rasel Vestbruk sa 30 poena, 13 asistencija i osam uhvaćenih lopti. Karmelo Entoni i Stiven Adams su dodali po 18 poena za Tander, dok je na drugoj strani u redovima Reptorsa najbolji bio Si Džej Majls sa 20 poena. Valančijunas je imao 16, Derozan 15, a Lauri 13 poena.

Paul George (33) and Russell Westbrook (30) guide @okcthunder to sixth straight win! pic.twitter.com/dKWBUnQ7Dw

Čikago Bulsi su savladali Njujork Nikse rezultatom 92:87, uz 17 poena Krisa Dana za Bikove. Španski reprezentativac crnogorskog porekla Nikola Mirotić je za Bulse ubacio četiri poena, a imao je osam skokova u defanzivi i dve asistencije. Za Nikse je Kristaps Porzingis postigao 23 poena, a dvocifreni su bili Kortni Li sa 17 poena i Džeret Džek sa 11 poena.

Atlanta Hoksi su u Džordžiji sa 113:99 pobedili Vašington Vizardse, a u domaćem timu su se istakli Denis Šruder sa 21 poenom, Ersan Iljasova sa pola koša manje, kao i Italijan Marko Belineli sa 19 poena. Bredli Bil je imao 20 poena za Vizardse, Džon Vol deset poena, a Markif Moris 18 poena. Vašington je posle velike pobede nad Bostonom u potpunosti razočarao protiv najlošijeg tima lige, kome je ovo bila druga uzastopna pobeda, što su uspeli prvi put od početka veoma slabe sezone.

Dalas Maveriksi su sa 98:94 pobedili Indijana Pejserse. Dirk Novicki je predvodio Dalas sa 15 poena i sedam skokova, Barns i Ferel su dodali po 13 poena, a po 12 poena Pauel i Mejtuz. Tarner, Kolison i Stivenson su ubacili po 16 poena za Pejserse, hrvatski igrač Bojan Bogdanović je imao 13 poena i četiri skoka, ali ih to nije spasilo poraza.

The BEST down the stretch as @dallasmavs outlast @Pacers on road! pic.twitter.com/p2EMNSNvx5

Prvoplasirana ekipa Istočne konferencije NBA lige Boston Seltiksi pobedili su u Šarlotu Hornetse sa 102:91. Kajri Irving je predovio Boston sa 21 poenom i osam asistencija, Al Horford je dodao 20 poena, a Džejson Tejtum 18 poena. Kemba Voker je sa 24 poena bio dominantna figura u redovima Šarlota, dok je Dvajt Haurd uz 12 poena imao i 17 skokova.

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa, šampiona lige, pobedili su kao domaćini Jutu Džez sa 126:101. Najefikasniji je bio Kevin Durent sa 21 poenom, šest skokova i četiri asistencije, dok Stef Kari ponovo nije igrao zbog povrede skočnog zgloba. Patrik Mekou je dodao 18 poena, dok su Klej Tompson i Nik Jang ubacili po 15 poena.

Durant finishes with 21 points on 7/10 FGM.@warriors take control in the second half, beat @utahjazz 126-101. pic.twitter.com/LnHq1nhs1p

Ekipu Jute je predvodio Rodni Hud sa 26 poena, dok su Donovan Mičel i Derik Fejvors ubacili po 17 poena.

U poslednjem meču večeri Los Anđeles Lejkersi su na svom parketu izgubili od Memfis Grizlisa rezultatom 109:99. Najbolji u redovima Grizlisa bio je Tajrik Evans sa 32 poena, sedam skokova i asistencija, a pratio ga je Džerel Martin sa 20 poena.

Brendon Ingram je za Jezerdžije ubacio 23 poena, dok je pola koša manje imao Džordan Klarkson.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.