Romni neinformisan o diplomatiji

Izvor: B92, 01.Apr.2012, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Romni neinformisan o diplomatiji"

Vašington -- Potpredsednik SAD Džozef Bajden rekao je da je predsednik Barak Obama izjavom ruskom kolegi Dmitriju Medvedevu o raketnoj odbrani samo izneo "očigledno".

Obama je na samitu u Seulu rekao ruskom kolegi Dmitriju Medvedevu, ne znajući da je uključen mikrofon, da će posle izbora moći da bude fleksibilniji oko raketne odbrane, što su oštro >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kritikovali republikanci i kandidat za nominaciju te stranke na izborima Mit Romni.

Romni je ocenio da je "alarmantno" to što je Obama izjavio, kao i da je to deo obrasca "zapanjujuće slabosti" Amerikanaca. Kandidat za nominaciju republikanaca je zapitao i oko čega će još Obama biti fleksibilan, ako dobije drugi mandat na izborima u novembru.

"Govoreći o fleksibilnosti, Romni je prilično fleksibilan u svojim stavovima", rekao je Bajden u intervjuu za televiziju CBS.

On je spomenuo i Romnijev komentar o Rusiji kao američkom "geopolitičkom neprijatelju broj 1" uz ocenu da je kandidat republikanaca "izgleda neinformisan ili zaglavljen u mentalitetu Hladnog rata".

"To pokazuje koliko malo guverner zna o spoljnoj politici", rekao je potpredsednik Amerike povodom Romnija, bivšeg guvernera Masačusetsa.

Agencija AP ocenjuje da Bajdenov napad na Romnija ukazuje da se Obamin tim za reizbor usredsredio na bivšeg guvernera Masačusetsa, koji vodi u trci za nominaciju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bajden: Obama Medvedevu rekao ono što je očigledno

Izvor: Blic, 02.Apr.2012, 01:35

Potpredsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden rekao je danas da je predsednik Barak Obama izjavom ruskom kolegi da će posle izbora moći biti fleksibilniji oko raketne odbrane samo izneo "očigledno"...Obama je na samitu u Seulu rekao ruskom kolegi Dmitriju Medvedevu, ne znajući da je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.