Rakete SAD neće biti raspoređene u Australiji

Izvor: B92, 05.Avg.2019, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rakete SAD neće biti raspoređene u Australiji"

Američke rakete srednjeg dometa neće biti raspoređene u Australiji, izjavio je danas australijski premijer Skot Morison.

On je to rekao nakon što su SAD otkrile nameru da rasporede rakete u Azijsko-pacifičkom regionu.

Zvaničnici dve zemlje obećali su posle razgovora u Sidneju proteklog vikenda da će se još jače suprotstaviti aktivnostima Kine u tom regionu, za koji obe zemlje strahuju da u njemu jača kineski uticaj, prenosi Rojters.

Tokom razgovora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << američki ministar odbrane Mark Esper izrazio je nadu da će SAD uskoro rasporediti rakete u Azijsko-pacifičkom regionu, nakon što se Vašington povukao iz Sporazuma o razoružanju sa Rusijom.

Njegova izjava izazvala je sprekulacije da je bilo reči o tome da rakete budu raspoređene u Australiji, ali je Morison demantovao da je od njega tako nešto zatraženo i dodao da će Australija to odbiti ukoliko takav zahtev bude iznet u budućnosti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Australija ne želi američke rakete na svojoj teritoriji

Izvor: RTS, 05.Avg.2019

Američke rakete srednjeg dometa neće biti raspoređene u Australiji, izjavio je australijski premijer Skot Morison, nakon što su SAD otkrile nameru da rasporede rakete u Azijsko-pacifičkom regionu. . Američki ministar...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.