Pucnjava kod NSA “nije povezana sa terorizmom”

Izvor: VOA, 30.Mar.2015, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava kod NSA “nije povezana sa terorizmom”

Jedan muškarac je ubijen a drugi ranjen kada su automobilom pokušali da probiju kapiju kod Fort Mida, blizu Vašingtona, gde je smeštena američka Nacionalna bezbednosna agencija (NSA).

Predstavnici FBI izjavili su za Glas Amerike da incident “nije povezan sa terorizmom”.

Pucnjava >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << je okončana i ne verujemo da je povezana sa terorizmom. Trenutno saradjujemo sa kancelarijom federalnog tužilaštva u Merilendu kako bismo utvrdili da li je potrebno da se podigne optužnica na federalnom nivou”, saopštila je imejlom portparolka FBI u Baltimoru.

Na medijskim snimcima iz helikoptera vide se dva oštećena vozila na licu mesta – uključujući jedno sa policijskim obeležjima Nacionalne bezbednosne agencije.

Nacionalna bezbednosna agencija, stub američkog obaveštajnog programa, smeštena je u američkoj vojnoj bazi Fort mid oko 40 kilometara severoistočno od prestonice Vašingtona, u državi Merilend. U tom vojnom kompleksu smeštene su i druge federalne agencije, uključujući Agenciju za odbrambene informacione sisteme i američka Sajber komanda.

Prema podacima sa vebsajta Fort Mida, u bazi je zaposleno oko 29,000 civilnih i 11,000 vojnih službenika.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.