Priznanje Medijskom arhivu Ebart

Izvor: B92, 10.Okt.2011, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanje Medijskom arhivu Ebart

Beograd -- Kongresna biblioteka iz Vašingtona, najveća biblioteka na svetu, uvrstila je Ebartov novinski arhiv u svoju redovnu ponudu.

Kongresna biblioteka odluku o pretplati na ovaj onlajn arhiv donela je posle opsežnih analiza njegove organizacije i funkcionalnosti.

Ebartov medijski arhiv prvi je potpuno organizovan i sveobuhvatni onlajn arhiv u celom regionu, a u svoj sadržaj uključuje period od 2003. do danas, sa gotovo tri miliona novinskih članaka. U Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se ovaj arhiv može koristiti u stotinak bilioteka, obrazovnih i javnih ustanova, a u Narodnoj biblioteci Srbije pristup je omogućen u posebnom multimedijalnom odeljenju.

U Ebartu očekuju da medijski arhiv počne da koristi veći broj velikih svetskih biblioteka, univerziteta i arhiva, kao i da postane deo standardne ponude u mreži biblioteka Srbije, u preko 500 biblioteka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ebartova arhiva dostupna i u Vašingtonu

Izvor: Danas, 10.Okt.2011

Kongresna biblioteka iz Vašingtona, najveća biblioteka na svetu, uvrstila je Ebartovu medijsku arhivu u svoju redovnu ponudu, a odluka o pretplati na ovaj onlajn arhiv doneta je posle opsežnih analiza njegove organizacije i funkcionalnosti. Ebartov Medijski arhiv prvi je potpuno organizovan i sveobuhvatni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.