Pritisak Vašingtona, nove sankcije za Iran

Izvor: RTS, 10.Jan.2020, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pritisak Vašingtona, nove sankcije za Iran

Sjedinjene Američke Države proširile su kaznene mere protiv pojedinaca i organizacija u Iranu, tvrdeći da će ova runda sankcija vlasti u Teheranu koštati milijarde dolara.
Na američkoj "crnoj listi" našlo se još osam pojedinaca i nekoliko kompanija iz metalske industrije, čime je broj osoba i kompanija koje su obuhvaćene sankcijama uveliko prešao hiljadu.

Ministar finansija SAD Stiven >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mnučin rekao je da su mete novih sankcija najviši zvaničnici vlasti u Teheranu.
Iran je štetu od američkih sankcija procenio na oko dvesta milijardi dolara, zbog čega je tamošnja ekonomija pala čitavih 10 odsto samo tokom protekle godine.
Kao i u sličnim slučajevima širom sveta, američke sankcije su više pogodile obične građane nego vladine zvaničnike.
Suštinski, administracija predsednika Donalda Trampa se nada da će sankcijama naterati Iran na nove pregovore o nuklearnom razoružanju i da prestane da naoružava milicije u okolnim zemljama, poput Hezbolaha u Libanu, Hamasa na palestinskim teritorijama, šiitsku miliciju u Iraku i kurdske borce.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.