Pjongjang: Napašćemo samo SAD, nikoga više

Izvor: Vesti-online.com, 20.Okt.2017, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjongjang: Napašćemo samo SAD, nikoga više

Pjongjang ne očekuje da će bilo koja druga država sem SAD pokrenuti nuklearni napad, stoga će Severna Koreja izvrišiti kontranapad samo protiv Vašingtona.

To je saopštila zvaničnica Ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje, Čoe Son - hui na konferenciji o neširenju nuklearnog naoružanja u Moskvi.

- Verujemo da bi SAD, nijedna druga zemlja, pokrenule nuklearni napad protiv nas. Naš nuklearni odgovor imaće na meti samo SAD, ali ne neku treću zemlju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << - rekla je Čoe, prenosi TASS.

Pjongjang nema nikakvu nameru da razgovara sa Vašingtonom o svom nuklearnom programu.

- Ovo je pitanje života i smrti za nas. Trenutna situacija samo produbljuje naše razumevanje da moramo da posedujemo nuklearno oružje kako bismo sprečili potencijalni napad - rekla je Čoe.

Ona dodaje da će SAD morati da se pomiri sa nuklearnim statusom Severne Koreje, prenosi Rojters.

- Odgovorićemo vatrom na vatru - rekla je Čoe.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.