Petoro poginulih u železničkoj nesreći u SAD

Izvor: Politika, 13.Maj.2015, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petoro poginulih u železničkoj nesreći u SAD

Šest osoba u kritičnom stanju nakon što je voz An Amtrak iskočio iz šina u Filadelfiji

FILADELFIJA - Putnički voz An Amtrak sa više od 200 putnika, iskočio je iz šina na severu Filadelfije i tom prilikom poginulo je najmanje pet osoba i ranjeno više od 50, od kojih su neki u kritičnom stanju.

Predstavnici železničke kompanije naveli su da je u vozu, koji je išao iz Vašingtona za Njujork, bilo 238 putnika i pet članova posade. Iz šina je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ispalo sedam vagona, uklučujući i lokomotivu.

Vlasti navode da nemaju pojma šta je prouzorakovalo železničku nesreću, u kojoj su neki vagoni rasuti naokolo i prevnuti na krov, u ulici Ričmond, pored reke Delaver, prenosi Rojters.

Gradonačelnik Majkl Nater je rekao na konferenciji za novinare, da su vatrogasci izvestili da je pored pet poginulih, još šest u kritičnom stanju. Nekoliko bolnica u gradu je izvestilo da su primili više od 100 pacijenata sa mesta nesreće.

Železnički saobraćaj između Njujorka i Filadelfije do daljnjeg je obustavljen. Si-en-en je preneo mišljenje Ef-bi-aja da nema mikakvih naznaka da je do nesreće došlo zbog terorističkog napada i da nisu našli ništa sumnjivo. Vremenske okolnosti su bile sasvim povoljne.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Voz iskočio iz šina, poginulo osam lica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2015

Bilans mrtvih u udesu putničkog voza Amtrak koji je u utorak uveče iskočio iz šina na severu Filadelfije, porastao je na sedam pošto je pronađeno još jedno telo, a bilans povređenih na više od 200, od kojih su neki u kritičnom stanju...Agencija AP analizirala je zapis jedne video kamere na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Železnička nesreća, petoro stradalo

Izvor: OkRadio.rs, 13.Maj.2015

Putnički voz An Amtrak sa više od 200 putnika, iskočio je iz šina na severu Filadelfije i tom prilikom poginulo je najmanje pet osoba i ranjeno više od 50. U kritičnom stanju je šestoro povređenih. Predstavnici železničke kompanije naveli su da je u vozu, koji je išao iz Vašingtona...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.