Pasoš SAD i Britanije na 1. mestu

Izvor: Beta, 17.Apr.2015, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pasoš SAD i Britanije na 1. mestu

BEOGRAD/VAŠINGTON, 17. aprila 2015. (Beta) - Američki i britanski pasoši najbolje su rangirani na svetu i omogućavaju ulazak u 147 zemalja bez viza, preneo je Vašington post.

Prema podacima kompanije za finasijsko savetovanje Arton Capital, drugo mesto dele Francuska, Južna Koreja i Nemačka, sa čijim se pasošima može slobodno ući u 145 zemalja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << a slede Italija i Švedska.

Srpski pasoš zauzima 31. mesto i sa njim se bez vize ulazi u 104 zemlje. Dvanaest mesta pre Srbije, na 19. poziciji je Hrvatska, poslednja pridružena članica EU, čiji državljani ulaze bez vize u 124 zemlje.

Bolje od Srbije u regionu su rangirane Bugarska i Rumunija, kojima je ulazak u EU omogućio 15. odnosno 17. poziciju, pa njihovi državljani slobodno odlaze u 131 odnosno u 128 zemalja.

Medju zemljama iz regiona koje su gore rangirane od Srbije su Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora, koje zauzimaju 33., 38. tj. 35. mesto, a čijim državljanima je slobodan ulazak zagarantovan u 101, 94 odnosno u 98 zemalja.

Slovenački pasoš bolje se kotira od hrvatskog, pošto je 12. najpoželjniji na svetu, pa Slovenci bez vize odlaze u 135 zemalja.

Cetvrtu pozciju po popularnosti pasoša dele Danska, Finska, Holandija, Japan, Luksemburg i Singapur, čiji državljani bez prethodne papirologije ulaze u 143 zemlje.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.