Od 70 do 80 napada SAD na ID u Avganistanu

Izvor: B92, 14.Apr.2016, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Od 70 do 80 napada SAD na ID u Avganistanu"

Vašington -- SAD su izvršile između 70 i 80 vazdušnih napada na položaje ID u Avganistanu u prethodna tri meseca, kaže portparol vojske SAD brigadni general Čarls Klivland.

On je istakao da su vazdušnim napadima SAD smanjeni kapaciteti te grupe u Avganistanu, gde borci lojalni Islamskoj državi pokušavaju da izazovu avganistanske talibane u zemlji, prenosi Rojters.

Klivland je rekao da je između >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 70 i 80 vazdušnih napada izvedeno u istočnoj avagnistanskoj provinciji Nangarhar od januara do kraja marta tekuće godine.

Američka vojska je ranije saopštila da je u Avganistanu prisutno između 1.000 i 3.000 pripadnika Islamske države.

Klivland smatra da se taj broj sada verovatno smanjio jer je, kako tvrdi, Islamska država kontrolisala između šest i osam okruga pre nekoliko meseci dok sada kontrosliše između dva i tri okruga.

Portparol američke vojske dodao je da je između 100 i 300 pripadnika Al Kaide prisutno u Avganistanu.

Pre januara 2016. godine, američka vojska mogla je da izvrši napade na položaje Islamske države u Avganistanu samo pod određenim uslovima, kao što je zaštita vojnika.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gađani položaji ID, ubijeno 40 džihadista

Izvor: B92, 15.Apr.2016, 09:14

Kabul -- Najmanje 40 ekstremista je ubijeno kada su avganistanske vazduhoplovne snage bombardovale položaje ID u istočnoj provinciji Nangarhar, saopštila je vojska...Portparol avganistanskog Ministarstva odbrane, general Davlat Vazir, rekao je da je napad izveden sinoć u oblasti Aćin...Kako je naveo,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.