OPOMENA IZ RUSIJE: Upozoravamo vruće glave u Vašingtonu da ne kreću tim putem!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jan.2019, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPOMENA IZ RUSIJE: Upozoravamo vruće glave u Vašingtonu da ne kreću tim putem!

Rusija upozorava "vruće glave" u SAD na vojni scenario u Venecueli, rekao je zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov.

- Sa zabrinutošću gledam na pokušaje SAD da konsoliduju antičaveski pokret (protiv Venecuele) od država Latinske Amerike. To je zabrinjavajuća tendencija - rekao je Rjabkov.

- Bez obzira na borbu protiv vlasti u Karakasu, čak i Vlade u Latinskoj Americi, koje su najveći kritičari Karakasa, isključuju opciju vojne intervencije u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Venecueli. Pokušaj upotrebe vojne sile imao bi katastrofalni razvoj - dodao je on.

- Upozoravamo vruće glave u Vašingtonu da ne kreću tim putem - zaključio je Rjabkov.

Američki predsednik Donald Tramp je izjavljivao ranije da je "vojna opcija" u slučaju Venecuele i dalje na stolu. Trampova administracija je do sada uvela nekoliko rundi sankcija protiv Venecuele.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.