Nove rekordne temperature u narednoj deceniji

Izvor: Blic, 16.Jan.2013, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove rekordne temperature u narednoj deceniji

VAŠINGTON - Globalne temperature u 2012. bile su iznad proseka 36. godinu zaredom, a nove rekordne temperature očekuju se u narednoj deceniji, usled globalnog zagrevanja, upozorili su danas američki naučnici.

Prošla godina bila je prema podacima NASA deveta najtoplija od 1880. kada se počelo sa vođenjem evidencije, preneo je AFP.

Prosečna temperatura iznosila je 14,6 stepeni Celzijusa, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je za 0,6 stepeni više od temperatura u 20. veku.

Jedina godina prošlog veka, toplija od 2012, bila je 1998, zbog fenomena el ninjo.

Prema nacrtu najnovije američke naučne studije o klimi temperature bi do 2050. godine mogle da porastu između 2,8 i 5,6 stepeni Celzijusa, ukoliko se ne preduzmu odlučne mere.

Većina naučnika veruje da su globalne temperature u porastu zbog emisija gasova sa efektom staklene bašte, koji ostaju zarobljeni u atmosferi.

Povezane vesti: Zemlja se nije zagrevala 15 godina – bolje brinite zbog "ciklusa 25"! Vanzemaljci bi mogli da unište Zemlju kako bi spasili druge planete

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRIPREMITE SE, ČEKA NAS PAKLENA DECENIJA: Nove rekordne temperature u narednih 10 godina!

Izvor: S media, 16.Jan.2013

Globalne temperature u 2012. bile su iznad proseka 36. godinu zaredom, a nove rekordne temperature očekuju se u narednoj deceniji, usled globalnog zagrevanja, upozorili su danas američki naučnici...Prošla godina bila je prema podacima NASA deveta najtoplija od 1880. kada se počelo sa vođenjem evidencije,...

Nastavak na S media...

U narednoj deceniji nove rekordne temperature

Izvor: GdeInvestirati.com, 17.Jan.2013, 10:30

WASHINGTON - Prošla godina bila je prema podacima NASA deveta najtoplija od 1880. kada se počelo sa vođenjem evidencije. Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.