Normalni odnosi sa SAD mogući ako se okonča embargo

Izvor: Press, 29.Sep.2015, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Normalni odnosi sa SAD mogući ako se okonča embargo

Predsednik Kube Raul Kastro, izjavio je u Ujedinjenim nacijama da bi normalni odnosi te zemlje sa Sjedinjenim Američkim Državama mogli da budu uspostavljeni samo ukoliko Vašington okonča trgovinski embargo prema njegovoj zemlji, vrati vojnu bazu Gvantanamo i prekine antikomunističku propagandu prema Kubi.
          Kako je najavila Bela kuća, Kastro i američki predsednik Barak Obama >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << bi danas trebalo da se sastanu na marginama Generalne skupštine UN.To će biti njihov drugi susret, nakon istorijskog sastaka održanog u Panami u aprilu. Uz obnovljene diplomatske odnose, normalni odnosi između dve zemlje "mogu biti postignuti uz okončanje ekonomske, komercijalne i finansijske blokade protiv Kube, povratak ilegalno okupirane vojne baze Gvantanamo na našoj teritoriji, prestanak radio i TV emisija i subverzivnih i destabilizacionih programa protiv ostrva i kada naš narod dobije kompenzaciju za ljudske i ekonomske štete kojima su još izloženi", rekao je Kastro u svom prvom pobraćanju u Ujedinjenim nacijama.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Barak Obama

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.