Nemačka služba prisluškivala SAD i Francusku

Izvor: Radio 021, 15.Okt.2015, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka služba prisluškivala SAD i Francusku

Nemačka tajna služba, već osumnjičena da je špijunirala za račun Vašingtona, ponovo se sumnjiči da je prisluškivala druge savezničke države.

Nemački mediji navode da je nemačka tajna služba na sopstvenu inicijativu prisluškivala saveznike, poput Francuske i SAD.

Nemačka služba bezbednosti (BND) već se sumnjiči za špijunažu za račun američke Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) i francuskog Ministarstva inostranih poslova za vreme francuskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << predsedavanja Evropskom unijom (EU). Nemački radio RBB i nedeljnik Špigel na internet izdanju preneli su danas da je BND na "sopstvenu incijativu prisluškivala nekoliko ambasada evropskih i savezničkih zemalja", među kojima Francusku i SAD.

Navodno BND je selektivno prisluškivala određene telefonske brojeve koje je dobila od NSA, a nemačka agencija sama je birala koga će da špijunira, naveli su tamošnji mediji i dodali da je ta praksa trajala do kraja 2013. godine. Špigl je naveo da će neki agenti BND-a o tom pitanju biti saslušani naredne nedelje.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.