MMF potvrdio rast srpskog BDP-a od 6,5 odsto

Izvor: Capital.ba, 23.Okt.2021, 14:03

MMF potvrdio rast srpskog BDP-a od 6,5 odsto

VAŠINGTON – Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) održala je produktivne razgovore sa srpskim vlastima o politikama za završetak prve revizije u okviru Instrumenta za koordinaciju politike (PCI), objavio je MMF i potvrdio prognozu te međunarodne finansijske institucije da će srpski BDP ove godine iznositi 6,5 odsto. Foto: EPA Snažan ekonomski oporavak je u toku, podržan značajnim političkim odgovorom vlasti i >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << uprkos nedavnom porastu slučajeva kovid-19, naveo je MMF. Strukturne reforme su nastavile da napreduju, ali još toga treba da bude urađeno. Očekuje se da će se fiskalni deficit 2022. godine smanjiti na tri odsto BDP -a kako oporavak bude nastavio da sazreva, što će pomoći u obnavljanju finansijske odbrane Srbije. Misija MMF, koju je predvodio Jan Kes Martein održala je virtualne i lične sastanke sa srpskim vlastima od 11. do 22. oktobra da bi razgovarala o napretku u okviru PCI. U saopštenju MMF-a po okončanju sastanaka se navodi da MMF očekuje da će u bliskoj budućnosti završiti razgovore o budžetu za 2022. Uspešan završetak revizije podleže ispunjenju preostalih uslova programa i odobrenju od strane Uprave i Izvršnog odbora MMF-a. Razmatranje od strane Odbora je okvirno zakazano za decembar 2021. Tanjug Чланак MMF potvrdio rast srpskog BDP-a od 6,5 odsto се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

MMF potvrdio rast srpskog BDP-a od 6,5 odsto

Izvor: B92, 23.Okt.2021

Vašington -- Misija MMF-a održala je razgovore sa srpskim vlastima o politikama za završetak prve revizije u okviru Instrumenta za koordinaciju politike, objavio je MMF..Međunarodni monetarni fond je potvrdio prognozu te finansijske institucije da će rast srpskog BDP-a ove godine iznositi 6,5 odsto...Snažan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.