MMF: Potrebno restrukturiranje grčkog duga

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Jul.2015, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF: Potrebno restrukturiranje grčkog duga

WASHINGTON - Direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Christine Lagarde rekla je da bi program pomoći Grčkoj uspio, neophodno je restrukturirati grčki nacionalni dug.

Prema njenim riječima, Grčka treba da nastavi sa reformama čiji je cilj smanjenje troškova.

"Smatramo je da u slučaju Grčke posebno potrebno restrukturiranje duga kako bi dug bio održiv. Analiza se nije promijenila. Neke >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << brojke ponovo će biti razmotrene, ali naša analiza se nije promijenila", rekla Lagarde, prenio je AP.

MMF i glavni vjerovnik eurozone Njemačka u sukobu su o tome da li Ateni treba ponuditi dužničke olakšice, što je zahtjev koji je Atena u srijedu ponovila.

Atena pokušava isposlovati treći paket pomoći, u vrijednosti od oko 50 milijardi eura, dok se suočava sa rizikom gubitka članstva u eurozoni.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.