Kobi Brajant: Reporterka Vašington posta vraćena na posao

Izvor: B92, 29.Jan.2020, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kobi Brajant: Reporterka Vašington posta vraćena na posao

Više od 300 zaposlenih u Vašington postu potpisalo je pismo podrške Sormez.

Bura o tvitovanju novinarke Vašignton posta Felicije Sonmez posle smrti Kobija Brajanta završena je tako što je ona vraćena na posao.

Ubrzo nakon vesti Brajantovoj pogibiji Sonmez je na Tviteru pisala o optužbama za silovanje i seksualno napastvovanje protiv Brajanta iz 2003. godine.

Ona je objavila tekst >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz 2016. o tim optužbama i na internetu dobila pretnje smrću.

Kasnije je zbog toga suspendovana - što je navelo stotine njenih kolega da osude novine.

Sonmez je na Tviteru objavila priču Dejli Bista iz 2016. o optužbama za silovanje protiv Kobija Brajana samo nekoliko sati posle smrti košarkaške legende u helikopterskoj nesreći u kojoj je stradalo devetoro ljudi - među njima i 13-godišnja ćerka košarkaša Điana.

Tokom 20-godišnje karijere Brajant je osvojio pet NBA titula i dva olimpijska zlata i važi za jednog od najboljih košarkaša svih vremena.

Brajant je 2003. bio optužen za seksualni napad nad 19-godišnjom devojkom. Slučaj je odbačen pošto je devojka odbila da svedoči na sudu. Ona je dobijala pretnje smrću.

Brajant je više puta negirao optužbe, ali se kasnije izvinio i rešio građanski slučaj van suda.

U izjavi advokata na dan pada krivičnog slučaja, Brajant se izvinio ženi.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kobi Brajant: Reporterka Vašington posta vraćena na posao

Izvor: Radio 021, 29.Jan.2020

Više od 300 zaposlenih u Vašington postu potpisalo je pismo podrške Sormez...Getty ImagesReporterka može ponovo na posao..Bura o tvitovanju novinarke Vašignton posta Felicije Sonmez posle smrti Kobija Brajanta završena je tako što je ona vraćena na posao...Ubrzo nakon vesti Brajantovoj pogibiji...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.