Kineski juan spreman da bude glavni

Izvor: OkRadio.rs, 27.Okt.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski juan spreman da bude glavni

Kineski renminbi (RMB, juan) je na pravom putu da postane glavna referentna valuta u azijskopacifičkom regionu.Dve najnovije studije Peterson za međunarodnu ekonomiju (PIIE) iz Vašingtona govore o rastućem uticaju juana prema američkom dolaru u Aziji, prenela je kineska državna novinska agencija Sinhua. Pol Bloksam, vodeći ekonomista banke HSBC za Australiju i Novi Zeland, rekao je za Sinhuau da poslednja valutna dogadjanja predstavljaju samo početak. "Mislim da je juanu suđeno da bude jedna od globalnih rezervnih valuta, s obzirom na veličinu Kine i njeno bogatstvo", rekao je Bloksam. Po Bloksamu "veće korišćenje kineske valute širom azijskog...

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

PIIE: Juan postaje glavna azijska valuta

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Okt.2012, 12:06

WASHINGTON - Dvije najnovije studije Instituta govore o rastućem utjecaju juana prema američkom dolaru u Aziji, prenijela je kineska državna novinska agencija Xinhua.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.