Izvor: Blic, 23.Sep.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kesić: Za Srbiju u EU uslov priznavanje Kosova

Politički analitičar iz Vašingtona Obrad Kesić izjavio je danas da će Srbija biti uslovljena priznavanjem nezavisnosti Kosova i Metohije da bi se pridružila Evropskoj uniji.



"Danas to neki strani političari govore indirektno, a neki direktno navode taj uslov ukoliko želimo u EU", kazao je Kesić za radio B92.

Prema njegovim rečima, odluka Međunarodnog suda o jednostranom proglašenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nezavisnosti Kosova koja bi bila pozitivna po Srbiju ne bi uticala na stav SAD o tom pitanju.

"Amerika ne priznaje nadležnost Međunarodnog suda i ne bismo mnogo dobili tom odlukom. Sadašnja situacija u odnosu Srbije i Amerike je nenormalna i napeta", ocenio je Kesić.

On je dodao da je pitanje nezavisnosti Kosova opasno, kao i da Srbija podnošenjem zahteva da Međunarodni sud o tome da mišljenje "igra igru, jer da hoće nešto konkretno da uradi, tužila bi Holandiju i Belgiju".

Prema mišljenju Kesića, u ovom momentu su mogući pregovori Srba i Albanaca o nekim pitanjima, ali ne i o statusu Kosova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.