Kastro: SAD da ukinu sankcije Kubi

Izvor: B92, 28.Jan.2015, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kastro: SAD da ukinu sankcije Kubi

Kubanski predsednik Raul Kastro zatražio je od SAD da ukinu sankcije Kubi kako bi se napredovalo u diplomatskom približavanju Havane i Vašingtona.

"Glavni problem još nije rešen. Treba da se ukine ekonomski, trgovinski i finansijski embargo koji je izazvao ogromnu ljudsku i privrednu štetu", rekao je Kastro u San Hozeu, gde je počeo dvodnevni samit Zajednice latinoameričkih i karipskih država (CELAC). >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kastro na samitu treba da iznese detalje o približavanju SAD i Kube posle skoro pola veka.

Šef diplomatije Kostarike Manuel Gonzales izjavio je pre početka skupa da će se u finalnoj deklaracija samita ponovo osuditi američki embargo uveden Kubi 1962. godine.

Američki predsednik Barak Obama zatražio je prošle nedelje od Kongresa da razmotri ukidanje sankcija Kubi.

Na dnevnom redu samita biće borba protiv siromaštva, koje pogađa 28 odsto od 600 miliona Latinoamerikanaca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.