Jelašić na zasedanju MMF-a

Izvor: Blic, 10.Apr.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelašić na zasedanju MMF-a

Radovan Jelašić, guverner Narodne banke Srbije, od danas će učestvovati na prolećnoj sednici Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u Vašingtonu. On je rekao da neće zatražiti nov aranžman sa MMF-om i da to pred parlamentarne izbore u Srbiji nije ni moguće zatražiti.



- Ni Vlada ni Narodna banka Srbije ne smatraju da Srbiji treba aranžman sa MMF-om zbog povlačenja finansijskih sredstava. Nov aranžman, koji ne bi uključivao finansijsku pomoć, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bio dobar za kredibilitet i rejting Srbije. Za slučaj da nova vlada nakon izbora odluči da joj je potreban aranžman sa tom institucijom značajno je da zna da je MMF spreman da iznese mišljenje o budžetu i ekonomskom programu. Kao i da pruži podršku za sprovođenje reformi koje treba da doprinesu makroekonomskoj stabilnosti u Srbiji - ističe Jelašić.

Guverner NBS je rekao da će predstavnike MMF-a u Vašingtonu obavestiti o ekonomskim kretanjima u Srbiji i da će se razgovarati o reformama koje treba sprovesti u Srbiji nakon formiranja nove vlade. Inače, sednica MMF-a i Svetske banke nije prilika samo za razgovor o bilateralnim odnosima, već i mesto gde predstavnici Srbije mogu iz prve ruke da se obaveste o tome šta se dešava na svetskom finansijskom tržištu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.