Izrael će odgovoriti na napad Libana

Izvor: Blic, 26.Jul.2010, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael će odgovoriti na napad Libana

Izraelski ministar odbrane Ehud Barak kaže da će izraelska vojska napasti institucije u Libanu ako Izrael ponovo bude na meti napada libanskog Hezbolaha.

"Smatraćemo da je legitimno udariti na svaku metu koja pripada libanskoj vladi, ne samo Hezbolahu", naglasio je Barak.

Izraelska vojska je više od mesec dana ratovala je protiv gerilaca Hezbolaha u leto 2006, kada je poginulo 1.200 ljudi u Libanu, uglavnom civila i 60 Izraelaca, najviše vojnika.

Uoči >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << današnje posete Vašingtonu, Barak je skrenuo pažnju na taj problem, kao i na svoj stav o iranskoj nuklearnoj pretnji i akcijama koje preduzima međunarodna zajednica.

"Postoje razlike o tome šta se može učiniti, kako se to može učiniti i koji je vremenski rok za preduzimanje određenih koraka", rekao je on američkom listu.

Barak je ponovio podršku daljim sankcijama protiv Irana, ali je rekao da mora postojati svest o ograničenjima.

"I dalje je vreme za sankcije" rekao je on, dodavši da "verovatno u određenom trenutku, moramo shvatiti da sankcije ne mogu da deluju".

Osvrćući se na bliskoistočni mirovni proces, izraelski ministar je reko da postoji volja da se ide napred, ali da to treba dokazati akcijom, pregovorima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.