Izjava godine: Putinova reakcija na obaranje aviona

Izvor: Radio 021, 24.Dec.2015, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izjava godine: Putinova reakcija na obaranje aviona

"Vašington post" sakupio je izjave svetskih lidera koje, prema mišljenju redakcije tog lista, najbolje oslikavaju važne događaje godine koja je na izmaku. Među ključnim citatima je reakcija predsednika Rusije Vladimira Putina na incident sa obaranjem aviona Su-24.

"Alah je odlučio da kazni turske vlasti oduzevši im razum", prokomentarisao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je ruski predsednik obaranje bombardera. Ankara je, kako navodi Vašington post, svojim akcijama pokrenula "rat rečima" između sila koje su istorijski najviše uticale na region.

U izboru su se našle i izjave predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana. Prenet je njegov komentar na tvrdnju da Turska kupuje naftu od Islamske države. "Neću ostati u ovoj fotelji ako slične optužbe budu potkrepljene dokazima", najavio je tom prilikom Erdogan i dodao da će u tom slučaju podneti ostavku.

Potreba za borbom protiv jačanja terorističkih pretnji koje predstavlja Islamska država, postala je jedna od glavnih teza ove godine, smatra Vašington post. List navodi i citat francuskog predsednika Fransoa Olanda. "Francuska se nalazi u ratu", rekao je Oland nakon niza terorističkih napada u Parizu 13. novembra, u kojima je poginulo 130 osoba.

Veliki problem je i migrantska kriza, koja je bila tema upečatljivog citata Angele Merkel. "Prevazići ćemo to!", rekla je nemačka kancelarka o krizi. Kako piše Vašington post, njeni očajnički pokušaji da prihvati što više izbeglica doneli su joj titulu "ličnosti godine" časopisa Tajm, ali nisu dočekani sa odobravanjem u nemačkoj javnosti.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.