Grad u kojem lososi hodaju ulicama

Izvor: Blic, 25.Nov.2015, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad u kojem lososi "hodaju" ulicama

Sigurnosna kamera na jednim kolima snimila je neverovatan trenutak u mestu Skok Vali u Vašingtonu kada se na sred ulice pojavilo nekoliko lososa.

Naime, ovo područje bilo je poplavljeno, a automobili su se sporo kretali preko gomile vode koja se nakupila na putu. Odjednom su počeli da se pojavljuju lososi i da preplivavaju sa jedne na drugu stranu puta.

Ovaj kratak klip postavljen je pre dva dana na Jutjub i već ima skoro 40.000 pregleda. Lososi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se obično rađaju u slatkoj, hladnoj i tekućoj vodi i žive u reci oko dve godine, a potom odlaze u more. Obično naseljavaju reke oko Grenlanda.

Kada porastu, one se vraćaju u istu reku gde se bore uzvodno da bi obeležili svoju teritoriju i postavili jaja. Neretko umiru u ovom poduhvatu jer ih rečne struje jako izmore.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Poplave,   Jutjub

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.