Gingrič se povlači iz izborne trke

Izvor: B92, 25.Apr.2012, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gingrič se povlači iz izborne trke

Vašington -- Njut Gingrič, jedan od trojice pretendenata za kandidata republikanaca na predsedničkim izborima u SAD, namerava da se povuče iz izborne trke, javljaju mediji.

Gingrič će svoju odluku saopštiti u utorak, navode američki mediji.

Bivši predsednik Predsedničkog doma američkog Kongresa, 68-godišnji Gingrič "trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi gotovo sigurno" da saopšti i da će pružiti podršku Mitu Romniju, koji je favorit u trci za republikanskog kandidata koji bi se suprotstavio Baraku Obami 6. novembra, javila je televizija Foks njuz.

I televizija NBC je na svom internet sajtu objavila da će Gingrič napustiti izbornu kampanju i po svemu sudeći pružiti podršku Romniju.

Jedan od četvorice kandidata republikanaca Rik Santorum već je početkom meseca najavio da se povlači iz izborne trke, a ako se i Gingrič povuče, republikancima ostaje da biraju između Romnija i kongresmena iz Teksasa Rona Pola.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.