Gabrijel Gifords se oporavlja

Izvor: B92, 15.Jan.2011, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gabrijel Gifords se oporavlja

Vašington -- Članica Kongresa SAD Gabrijel Gifords, koja je prošle subote teško ranjena u oružanom napadu u Arizoni, nastavlja da pokazuje znake oporavka, navode lekari.

Neurohirurg Majkl Lemol izjavio je da kongresmenka Gifords sve češće otvara oči i da su joj ekstremiteti sve pokretljiviji, javlja Glas Amerike.

On je dodao da su lekari "veoma ohrabreni" činjenicom da Gifordsova nastavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da čini prave korake u dobrom smeru.

U međuvremenu je sahranjen federalni sudija Džon Rol, koji je jedan od šestoro poginulih u pucnjavi u Arizoni.

Sahrana je obavljena u istoj crkvi u kojoj je prethodnog dana sahranjena najmlađa žrtva subotnje pucnjave, devetogodišnja Tejlor Grin.

Optuženi Džered Lofner, za koga policija i mediji tvrde da je mentalno nestabilan, nalazi se u pritvoru i ukoliko bude bio proglašen krivim mogao bi da bude osuđen na smrtnu kaznu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.