Fed ponovo smanjio kamatnu stopu

Izvor: SEEbiz.eu, 31.Okt.2019, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fed ponovo smanjio kamatnu stopu

WASHINGTON - Američka centralna banka (Fed) smanjila je referentnu kamatnu stopu treći put ove godine u pokušaju da održi ekonomsku ekspanziju u vrijeme suočavanja s globalnim prijetnjama, ali je nagovijestila da na sljedećem sastanku neće biti novog smanjenja.

Federalne rezerve su smanjile kratkoročnu kamatnu stopu na razinu između 1,5 i 1,75 posto.

U objavi Federalnih rezervi poslije najnovijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << sastanka, ne spominje se fraza koju je američka centralna banka od lipnja koristila kako bi nagovijestila smanjenje kamatne stope u budućnosti.

To bi moglo značiti da će dužnosnici Feda radije ostaviti referntnu kamatnu stopu nepromijenjenu u narednim mjesecima dok procjenjuju stanje ekonomije.

Američka ekonomija bilježi ekspanziju jedanaestu godinu zaredom, a Federalne rezerve smanjenjem referentne kamatne stope pokušavaju djelovati protiv neizvjesnosti, potenciranih trgovinskim sukobima administracije predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, slabijom svjetskom ekonomijom i padom američke proizvodnje.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

FED snizio referentnu kamatnu stopu

Izvor: B92, 31.Okt.2019

Vašington -- Američke Federalne rezerve (FED) snizile su referentnu kamatnu stopu po treći put ove godine, preneo je Rojters...Američka centralna banka to je učinila u nastojanju da obezbede privredi SAD da prebrodi globalni trgovinski rat bez pada u recesiju, ali su nagovestile da će možda pauzirati...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.