Donald Tramp: Biću izuzetan prema ženama

Izvor: Danas, 11.Avg.2015, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Donald Tramp: Biću izuzetan prema ženama

Vašington - Američki milijarder Donald Tramp (69), kandidat za republikansku nominaciju za predsednika SAD, izjavio je da je prijateljski nastrojen prema ženskom polu i da je "izuzetan prema ženama" u tok šouu u nedelju ujutru, samo nekoliko dana nakon što je dao seksističke komentare na račun voditeljke Megin Keli tokom prve republikanske TV debate.

On je u emisiji Face the Nation rekao da su pitanja u >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << vezi sa zdravljem žena veoma velika stvar za njega, osudivši svog rivala DŽeba Buša, koji je prošle nedelje u Tenesiju rekao da "nije siguran da je potrebno pola milijardi dolara za zdravstvenu negu žena".

"Ja sam upravo njegova suprotnost. Ja ću biti izuzetan prema ženama. Želim da pomažem ženama. Mislim da je ono što je DŽeb Buš rekao prošle nedelje potpuno neprilično", izjavio je Tramp.

Ovi Trampovi komentari usledili su samo nekoliko dana nakon prve republikanske TV debate kandidata za predsedničku nominaciju. Tom prilikom TV voditeljka Megin Keli je pitala Trampa kakav je njegov stav prema ženama: "Žene koje vam se ne dopadaju ste nazivali debelim svinjama, psima, aljkavušama i odvratnim životinjama." Tramp je kasnije na Tviteru nazvao Kelijevu "glupačicom", čime je izazvao kritike da želi da sugeriše da TV voditeljku ne treba shvatati previše ozbiljno jer je žena.

U petak u intervjuu za Si-En-En Tramp je ukazao da mu je takvo pitanje u vezi sa ženama postavljeno zato što je voditeljka imala mesečni ciklus. "Mogli ste da vidite da joj krv ide iz očiju, da krv ide iz nje, gde god to bilo", izjavio je američki milijarder. Kasnije je izjavio da mu nije bila namera da insinuira da mu je Kelijeva postavila onakvo pitanje zato što ima ciklus. "Bdim nad ženama", rekao je kontroverzni milijarder.

Zbog uvredljivih komentara na račun žena, pripadnici republikanaca su Trampa optužili za seksizam, a kritikovali su ga i ostali kandidati za predsednika SAD.

Donald Tramp, koji u anketama javnog mnjenja ima ubedljivu prednost u odnosu na ostale kandidate za republikansku nominaciju, poznat je po uvredljivim komentarima. Tako, na primer, svog rivala Lindzija Grema je nazvao "idiotom", a za meksičke imigrante je rekao da su silovatelji i kriminalci.

Iako zbog opaski na račun Kelijeve nije mogao da učestvuje na skupu konzervativaca gde su se predstavljali ostali kandidati, Tramp je odbio da se izvini, rekavši da se radi samo o bezazlenom komentaru.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.