DUPLI STANDARD AMERIKE! Udvostručen uvoz robe iz Rusije u SAD

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2022, 09:37

DUPLI STANDARD AMERIKE! Udvostručen uvoz robe iz Rusije u SAD

Američki uvoz iz Rusije se više nego udvostručio u oktobru uprkos ekonomskim sankcijama Vašingtona prema Moskvi, objavila je američka Kancelarija za statistiku.

Sjedinjene Države su u oktobru uvezle rusku robu u vrednosti 732 miliona dolara u odnosu na 332,1 milion dolara u septembru, navodi se u izveštaju.

To je, ipak, znatno manje u poređenju s oktobrom 2021, kada su SAD uvezle robu iz Rusije u vrednosti od 2,4 milijarde dolara, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Raša tudej.

SAD su bile prošle godine peti najveći trgovinski partner Rusije u smislu ukupnog trgovinskog prometa.

Nakon pokretanja ruske vojne operacije u Ukrajini u februaru, Vašington je uveo sankcije Moskvi, zabranivši uvoz neke ruske robe, pre svega ruskih energenata, ali i alkoholnih pića, morskih proizvoda, neindustrijskih dijamanata... 

Američki uvoz iz Rusije je sve do avgusta 2022. bio u stalnom padu, nakon čega je zabeležio prvo mesečno povećanje.

Prema statističkim podacima, najveća stavka u američkom uvozu ruske robe u oktobru bila su đubriva, čija je vrednost čak nadmašila nivoe beležene pre ukrajinske krize. Druge velike ruske isporuke uključivale su gvožđe, čelik i obojene metale.

Istovremeno, američki izvoz u Rusiju je u oktobru opao na 80,1 milion dolara sa 90,4 miliona u prethodnom mesecu.

Poređenja radi, u oktobru prošle godine, SAD su u Rusiju izvezle robu u vrednosti od 524 miliona dolara.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Američki uvoz iz Rusije više nego udvostručen u oktobru; Palma: A Srbiju pritiskaju da uvede sankcije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2022

Američki uvoz iz Rusije se više nego udvostručio u oktobru uprkos ekonomskim sankcijama Vašingtona prema Moskvi, objavila je američka Kancelarija za statistiku. Narodni poslanik i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković ukazao je na to da oni koji pritiskaju Srbiju da uvede sankcije Rusiji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.