DS: Balša Božović, Gordana Čomić i Aleksandra Jerkov u SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Nov.2016, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Balša Božović, Gordana Čomić i Aleksandra Jerkov u SAD

Poslanici Demokratske stranke (DS) Balša Božović, Gordana Čomić i Aleksandra Jerkov tokom boravka u Vašingtonu imali su niz sastanaka u Stejt departmentu, regulatornim telima i institutima koji se bave izbornim procesom, kao i sa analitičarima, fondacijama i nevladinim organizacijama koje prate predsedničke izbore u SAD, saopštio je danas DS.

Na sastanku u Stejt departmentu, u okviru čijeg programa (International Visitors Leadership Program) poslanici DS borave >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u SAD, bilo je reči o EU integracijama, razvoju demokratskih procesa i vladavini prava u Srbiji.

"U Federalnoj izbornoj komisiji upoznali su se sa mehanizmima za kontrolu trošenja sredstava i finansiranja predizbornih kampanja, u Federalnoj komisiji za komunikacije razgovarali su o načinima za obezbeđivanje jednake zastupljenosti svih kandidata u medijima i o važnosti nezavisnih i profesionalnih regulatornih tela za obezbeđivanje fer i slobodnih izbora, koji su osnov za uspostavljanje i razvijanje demokratije", navedeno je u saopštenju.

Predstavnici nevladinih organizacija, fondacija i akademske zajednice, poput Meridian international Centra, Heritage Fondacije, International Foundation For Electoral Systems, Capital Communication Group i Project Vote, sa kojima su poslanici DS sastali, upoznali su ih sa svojim radom na polju razvijanja politika, kontrole izbornih mehanizama, registracije birača i mogućnostima za reformu izbornog sistema, kako u SAD, tako i u Srbiji.

Poslanici DS posetu SAD nastavljaju u Floridi, gde će prisustvovati procesu glasanja na izborima u SAD. Poslanici DS će rezultate izbora tokom izborne noći pratiti u štabu Hilari Klinton.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Demokrate u poseti američkim kolegama

Izvor: Blic, 05.Nov.2016

Poslanici DS Balša Božović, Gordana Čomić i Aleksandra Jerkov ovih dana borave u SAD gde prate američke izbore, a ovih dana imaju i sastanke u Stejt Departmentu, regulatornim telima i institutima koji se bave izbornim procesom, kao i sa analitičarima, fondacijama i nevladinim organizacijama koje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.