Bombarderi SAD na stalnom dežurstvu? Prvi put od 1991.

Izvor: B92, 23.Okt.2017, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombarderi SAD na stalnom dežurstvu? Prvi put od 1991.

Vazduhoplovne snage SAD pripremaju se da bombardere sa nukearnim naoružanjem stave na celodnevno dežurstvo, piše “Vašington tajms“.

Bombarderi SAD bi tako mogli da odmah polete ukoliko zatreba, a u tom stanju nisu bili još od kraja Hladnog rata. Naređenje još nije dato, ali se navodi da su “pripreme u toku“.

“To je samo još jedan korak u obezbeđivanju da budemo spremni“, izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je načelnik štaba Vazduhoplovstva SAD general Dejvid Goldfin.

Kako kaže, ne gleda na to kao na pripremu za neki određeni događaj, već kao na “realnost situacije u svetu“.

“Svet je opasno mesto, neki ljudi otvoreno govore o upotrebi nuklearnog naoružanja“, izjavio je Goldfin.

Odluku bi trebalo da donesu komandat Strateške komande, general Džon Hiten ili glavni čovek Severne komande Lori Robinson.

Strateška komanda je nadležna za nuklearno naoružanje vojnih snaga SAD, a Severna komanda za odbranu Severne Amerike.

Sjedinjenje Države su u proteklih nekoliko meseci ulazile u više verbalnih sukoba sa Severnom Korejom zbog nukelarnog testiranja Pjongjanga.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bombarderi SAD na stalnom dežurstvu? Prvi put od 1991.

Izvor: Vesti-online.com, 23.Okt.2017

Vazduhoplovne snage SAD pripremaju se da bombardere sa nukearnim naoružanjem stave na celodnevno dežurstvo, piše "Vašington tajms"...Bombarderi SAD bi tako mogli da odmah polete ukoliko zatreba, a u tom stanju nisu bili još od kraja Hladnog rata. Naređenje još nije dato, ali se navodi da su "pripreme...

Nastavak na Vesti-online.com...

Ovo se nije dogodilo još od Hladnog rata! Bombarderi SAD-a počinju sa stalnim dežurstvom!

Izvor: BKTV News, 23.Okt.2017

Vazduhoplovne snage SAD pripremaju se da stave bombardere sa nukearnim naoružanjem na celodnevno dežurstvo, što se nije dogodilo od kraja Hladnog rata 1991, piše danas “Vašington tajms“..."To je samo još jedan korak u osiguravanju toga da smo spremni. Ja na to posmatram ne kao na pripremu za...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.