Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Feb.2015, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boehner: Papa Franjo pred Kongresom SAD 24.septembra

Predsjednik Zastupničkog doma američkog Kongresa John Boehner najavio je da će se papa Franjo obratiti poslanicima oba doma Kongresa 24. septembra.

To će biti prvi put u povijesti da poglavar Rimokatoličke crkve govori pred Kongresom SAD-a.

Tokom svoga boravka u Sjedinjenm Državama papa će posjetiti Washington, New York i Philadelphiju.

Boehner je rekao da je pozvao papu Franju da se obrati zakonodavnom tijelu kada je prošle godine najavljen njegov posjet SAD-u.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Papa Franja će se obratiti Kongresu SAD 24. februara

Izvor: Blic, 06.Feb.2015, 00:52

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja prihvatio je poziv da se 24. februara obrati američkom Kongresu i postane prvi pontif koji je to ikada učinio, saopštio je predsedavajući predstavničkog doma Kongresa Džon Bener..."Tog dana, njegova svetost biće prvi papa u našoj istoriji koji će se...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.