Bijela kuća: Donald Tramp ne može biti predsjednik

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Dec.2015, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bijela kuća: Donald Tramp ne može biti predsjednik

VAŠINGTON- Bijela kuća saopštila je danas da poziv da SAD zabrane ulaz muslimanima diskvalifikuju Donalda Trampa, američkog republikanskog predsjedničkog kandidata, za mjesto budućeg predsjednika i pozvala republikance da se od njega distanciraju.

Portparol Bijele kuće DŽoš Ernest rekao je da su komentari Trampa uvredljivi i toksični.

Portparol je dodao da drugi republikanski kandidati treba odmah da se distanciraju od Trampa.

I Pentagon se >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << oglasio u sličnom tonu, upozorivši da ne treba podržavati retoriku "Islamske države" da su SAD u ratu sa islamom.

"Bilo šta što jača i podržava retoriku 'Islamske države' i postavlja SAD nasuprot islama kao religije nije u skladu sa našim vrijednostima i našom politikom nacionalne bezbjednosti", rekao je portparol Pentagona Piter Kuk novinarima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.