Izvor: S media, 14.Maj.2012, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Argentina ne plaća nikome ništa

Postoje 26 nerešenih slučajeva protiv Argentine, što je čini najtuženijom nacijom na svetu.

Do sada, ona je odbila da plati bilo koju od presuda Međunarodnog centra Svetske banke za rešavanje investicionih sporova u Vašingtonu, navodi se u izveštaju Banke Amerike.

“Repsol za eksproprijaciju 51 odsto udela njenog YPF traži 10.5 milijardi dolara na ime kompenzacije. Kompanija planira da podnese zahtev za arbitražu i da brani prava svojih akcionara>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << , kaže portparol Kristian Rik, ali on nije precizirao gde će kompanija nastaviti svoj zahtev za tužbu za naknadu štete.

Akcije Repsola pale su na najniži nivo u poslendje tri godine odmah nakon što je La Nacion objavio da Argentina Repsolu neće dati apsolutno nijedan dolar.

"Nije samo da će pokušati da ne plate ništa Repsolu. Čak i ako su pristali da plate nešto ili su u obavezi da plate nešto, verovatniji scenario je da će razvlačiti koliko god je to moguće žalbama i poništavanjima" , kaže rekao je Arturo Porzecanski, Međunarodna finansijska profesor na Američkom univerzitetu u Vašingtonu.

Španija kivna na Boliviju

EU smišlja kaznu za Argentinu

Iftah Aloni za S media: Aviv Park Pančevo je doneo promene (FOTO)

Južnoamerička zemlja bori se protiv arbitražne presude, kako ne bi povećala svoju ukupnu odgovornost i izložila se naknadi štete u vrednosti od nekoliko stotina milijardi dolara, piše b92.

U pokušaju da izvrši pritisak, SAD je u martu suspendovao učešće Argentine u trgovinskom programu koji omogućava da se određene robe iz zemalja u razvoju uvezu bez carine.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.