Ako je Iran testirao rakete, SAD će raegovati

Izvor: Vesti-online.com, 09.Mar.2016, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako je Iran testirao rakete, SAD će raegovati"

Američki potpredsednik Džo Bajden izjavio je da će SAD preduzeti mere protiv Irana ukoliko budu potvrđeni navodi da je Teheran izveo probe balističkih raketa dugog dometa. On je tokom posete Izraelu ponovio da će Vašington reagovati ukoliko Iran prekrši nuklearni sporazum, prenosi AFP.

Dve rakete ispaljene su u sredu ujutru u okviru vojne vežbe sa teritorije severnog dela Irana i pogodile su mete na jugoistoku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zemlje, udaljene 1.400 kilometara, preneo je Rojters.

Teheran je i u utorak saopštio da su iranske oružane snage izvele nove probe balističkih raketa kako bi demonstrirale "moć zastrašivanja" i "spremnost zemlje da upotrebi sva raspoloživa sredstva u suočavanju sa pretnjama" uperenim protiv teritorijalnog integriteta Irana.

Saopštenje je prenela zvanična iranska novinska agencija IRNA, opisavši vojnu vežbu u kojoj su "balističke rakete ispaljene iz silosa" u različitim delovima zemlje, navodi AFP.

Iranska agencija ISNA prenosi da je Iranska revolucionarna garda ispalila u utorak nekoliko balističkih raketa iz silosa širom zemlje u okviru vojne vežbe.

Vašington je u januaru uveo nove sankcije Iranu zbog njegovog raketnog programa ubrzo pošto su Teheranu ukinute ranije sankcije koje su bile vezane za iranski nuklearni program, podseća Frans pres.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.