Poseta Rame odložena za 10. novembar

Izvor: Politika, 19.Okt.2014, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poseta Rame odložena za 10. novembar

I dalje postoje jasna neslaganja oko toga kako je do incidenta došlo, ali ne smemo i nećemo propustiti mogućnost da se sastanemo i da radimo na održavanju regionalne stabilnosti, navodi se u zajedničkom saopštenju Vučića i Rame

BEOGRAD – Premijeri Srbije i Albanije, Aleksandar Vučić i Edi Rama, složili su se u telefonskom razgovoru da zvanična poseta albanskog premijera Srbiji bude odložena za 10. novembar.

U zajedničkom saopštenju dvojice premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << se navodi da su se saglasili da su incidenti na stadionu u Beogradu tokom utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije po svojoj suštini bili veoma nesrećni.

„I dalje postoje jasna neslaganja oko toga kako je do incidenta došlo, ali ne smemo i nećemo propustiti mogućnost da se sastanemo i da radimo na održavanju regionalne stabilnosti”, naglasili su sagovornici.

Vreme je da okrenemo novu stranicu u političkim i ekonomskim odnosima između Srbije i Albanije, zaključila su dvojica premijera.

Vučić i Rama istakli su da je neophodno nastaviti dijalog i proces započet u Berlinu 28. avgusta, tokom konferencije o zapadnom Balkanu, jer će on omogućiti poboljšanje odnosa dve zemlje, regiona ali i cele Evrope.

Zaključak je, kako se navodi u saopštenju, da zvaničan susret Vučića i Rame bude održan 10. novembra u Beogradu.

Tanjug

objavljeno: 19.10.2014.
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Albanija

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Posjeta Rame Beogradu odgođena za 10. novembar

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Okt.2014

BEOGRAD - Premijeri Srbije i Albanije Aleksandar Vučić i Edi Rama saglasili su se danas u telefonskom razgovoru da zvanična posjeta albanskog premijera Beogradu bude odgođena za 10. novembar...U zajedničkom saopštenju dvojice premijera navodi se da su se saglasili da su incidenti na stadionu u...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.