Večeras se na Horgošu očekuje najveća gužva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2018, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras se na Horgošu očekuje najveća gužva

Prema graničnom prelazu Horgoš sliva se talas putnika koji idu na odmor za Uskršnje praznike. Ipak, danas se i na ulaz i na izlaz iz Srbije čekalo do 30 minuta, a najveće gužve očekuju se - večeras i tokom noći.

Od ranih jutarnjih sati pojačan je intenzitet saobraćaja na Horgošu, najfrekventnijem graničnom prelazu Srbije s Mađarskom. Sa Uskršnjim praznicima, i talas putnika stiže pred graničnu rampu. Gužve ima, ali su duga čekanja izostala.

"Čekali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smo oko 20 minuta na granici. Ali, gužva je na putevima kroz Mađarsku", kaže jedna od putnica koja dolazi iz Beča.

Njeno iskustvo dele i ostali putnici.

"Nisam čekao dugo, svega desetak minuta. Ali, na putu sam video mnogo saobraćajnih nezgoda", kaže jedan od putnika koji iz Švajcarske putuje za Makedoniju.

Kako bi smanjila čekanja, Granična policija je ostvorila sve terminale za putnički saobraćaj.

"Poučeni iskustvom iz prethodnih godina, možemo da očekujemo da će se pojačan intenzitet saobraćaja na graničnom prelazu Horgoš zadržati do kraja Vaskršnjih praznika", kaže Nemanja Perišić, pomoćnik komandira Stanice granične policije na prelazu Horgoš.

I carinici su spremno dočekali talas putnika i angažovali maksimalan broj službenika kako bi ubrzali pregled vozila.

"Upozorio bih putnike da, i na ulazu i na izlazu iz Srbije, prijave sav novac ukoliko nose preko 10.000 evra. Takođe potsećamo da na svu robu namenjenu za domaćinstvo, a čija je vrednost preko 100 evra, treba da plate uvozne dažbine", kaže Miljan Zeković, vođa smene na Carinskoj ispostavi Horgoš.

Tokom protekla 72 sata, na graničnom prelazu Horgoš pojačano radi i Služba za suzbijanje krijumčarenja.

"Tokom poslednja 72 sata zaplenili smo veće količine narkotika, kozmetike i doping sredstava", kaže Dragiša Sekulić iz Službe za suzbijanje krijumčarenja.

Očekuje se da će najveći broj putnika pred graničnu rampu stići u večernjim satima i tokom noći, a da će gužve minuti tek nakon pravoslavnog Vaskrsa.

Tokom vikenda, za 24 časa, granični prelaz Horgoš, u proseku, pređe oko 13.000 putnika, a nadležni očekuju da će ih, tokom ovih prazničnih dana, biti duplo više pa apeluju da koriste alternativne granične prelaze kao što su Bajmok, Bački Vinogradi, Đala i Horgoš 2 koji su radnim danima otvoreni od 7 do 19 časova, kao i prelaze Bački Breg i Kelebija koji rade 24 časa.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pojačan sabraćaj zbog raspusta i praznika

Izvor: SandzakPress.net, 31.Mar.2018, 13:09

Početak uskršnjeg školskog raspusta, a za mnoge i poslednji radni dan u ovoj nedelji pred nastupajuće praznike, doneće pojačan saobraćaj. Osetno veći broj vozila očekuje se na auto-putevima, ali i na pojedinim graničnim prelazima sa Hrvatskom, Mađarskom, Bosnom i Herecegovinom i Crnom Gorom. Sa...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.