Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2023, 18:48

Vaskrs obeležen i u Dečijem selu u Sremskoj Kamenici

Uskrs je, uslovno rečeno, drugačiji i za one koji su odvojeni od svojih bioloških porodica. Među njima su i štićenici Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici koji su u ovoj ustanovi dobili novu porodicu gde sa zaposlenima u toj ustanovi obeležavaju Uskrs.

Nadmetanje u kucanju jajima uz miris domaće supe s knedlama, nezaobilazne ruske salate, torte i drugih đakonija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tako se proslavlja Uskrs u Dečijem selu u Sremskoj Kamenici. Obeležavanjem Uskrsa, Božića, školske slave, rođendana i drugih bitnih datuma u godini vaspitači se trude da deca ne zaborave tradiciju i da iznad svega neguju zajedništvo. A da uspevaju u tome govori činjenica da čim zakoračite u jednu od kućica imate osećaj da ste zakoračili u pravi topli porodični dom.

Miris uskršnjeg ručka dolazio je i iz susednih kućica, jer se svaka vaspitna grupa, potrudila da pripremi prazničnu gozbu na kojoj nije izostalo ni šareno cveće. Vaspitači ističu da u Dečijem selu tokom Uskrsa vlada apsolutno ista razdragana atmosfera kao i u svakoj drugoj porodici.

"Ne pravimo mi svaki dan svečane ručkove, da se razumemo, ali kada su tako ti praznici onda se trudimo da decu naučimo da znaju kada izađu odavde šta je praznik, kako se slavi, kako se obeležava", kaže Snežana Zeković, vaspitač u Dečijem selu.

I upravo zbog te opšte euforije i osećaja pripadnosti brojna deca čak i kada napuste Dečije selo nastavljaju da dolaze na praznične gozbe. Nakon ručka, kažu, obavezno nastavljaju druženje ili uz neku kartašku igru ili napolju sa loptom. Mi smo se potrudili da im sa malim čokoladnim šarenim znakom pažnje još više ulepšamo Uskrs i poželeli im da izrastu u zdrave, srećne i uspešne ljude.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.