Uskršnje skijanje: gde, kako, koliko?

Izvor: B92, 01.Apr.2010, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskršnje skijanje: gde, kako, koliko?

Skijanje za vreme Uskršnjih praznika, za nijansu je jeftinije nego u špicu sezone. Ali snega nema baš svuda. Koja skijališta ne propustiti ovog aprila?

FRANCUSKA: Les Menuires

Skijalište Les Menuires smešteno je u srcu Tri doline (Les 3 Vallées). Odavde se možete skijati do sledećih odredišta: Méribel, Courchevel, Val Thorens ili Saint Martin de Belleville. Skijanje varira u zavisnosti od nadmorske visine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Osvajanje čitave staze od 600 km nije moguće, pa postoje limitirani ski-pasovi, za na primer Les Menuires i Saint Martin de Belleville. Ovim ski-pasom na raspolaganju vam je 60 km staze.

Uskršnja ponuda: Les Menuires ima u ponudi za perod od 10-17 aprila aranžman od 963 € za četvoročlanu porodicu, čime je uključeno 7 noćenja u jednosobnom apartmanu i šestodnevni ski-pas za 4 osobe. Rezervacije na reservation@lesmenuires.com - tel 0033/479 00 79 79.

SMEŠTAJ:

Kaya (****)

Spa-centrar spada u jedne od najboljih u Francuskoj. Čeka vas i odlična kuhinja.

Info: www.hotel-kaya.com

Uskršnja cena: 7 noćenja-polupansion od 1.282 € po osobi

Regularna prolećna cena : od 1.532 €

Ušteda: 250 €

ŠVAJCARSKA: Saas-Fee

Saas-Fee je top destinacija. Selo koje je ugnježdeno na 1.800 m visine, naziva se često i 'biser Alpa' zahvaljujući vrtoglavim panoramama. Postoji bogata ponuda ski-staza, za svakoga po nešto.

S obzirom da u selu nema saobraćaja, bezbrižno šetanje ulicama pravi je užitak. Za cirkulisanje po selu koristite taksi na električnu energiju, a svoj auto ostavite na ulazu u selo u specijalnim garažama.

Saas Fee će vas definitivno osvojiti hotelima urađenim u toplom rustičnom stilu, kao i ušuškanim švajcarskim kolibama u kojima nakon skijanja i snoubordinga možete uživati u après-ski. Dolina Saas satkana je iz 4 autentična planinska sela sa ukupno 145 km ski-zabave.

SMEŠTAJ:

Hotel Imseng (***)

Mali, simpatičan hotel u centru Saas Fee, u okviru hotela su pekara i bar.

Info: www.sunweb.be

Uskršnja cena: od 10.aprila 7 noćenja-polupansion, od 399 € po osobi

Regularna prolećna cena : 459 €

Ušteda: 60 €

FRANCUSKA: Les 2 Alpes

Na granici između severnih i južnih Alpa nalazi se nekoliko markantnih skijališta, kao što je Les 2 Alpes. Pogled koji puca na Mon Blan je neverovatan. Ski-oblast Les 2 Alpes doseže visinu od čak 3,600 m. Velike su šanse da se tamo gore skijate i u aprilu.

Postoji sijaset lakih plavih staza, koje su pažljivo osmišljene, tako da nisu nimalo dosadne čak ni profi skijašima.

Skijalište Les 2 Alpes je decenijama unazad poznato po velikom broju aktivnosti van staza. Oblast La Grange, na dobrom je glasu naročito kod ljubitelja prirode, koji zaziru od gužvi.

SMEŠTAJ:

Hotel Adret (***)

Info:www.adret-hotel.com, tel. 0033/476 79 24 30

Uskršnja cena: 7 noćenja-polupansion od 658 € po osobi

REgularna prolećna cena: od 756 €

Ušteda: 98 €

AUSTRIJA: Sankt Anton

Sankt Anton se nalazi na 1.300 m. Posebno je dobar après-ski u barovima Mooserwirt i Crazy Kangaroo. St-Anton spada u top destinacije gde se i u kasno proleće možete skijati po stazama od 2,800 m.

Ako ste ljubitelj zimskim sportova, ovo mesto se ne propušta. Ova ski-oblast je jedna od najvećih u Austriji, a staze variraju.

Modernizovana žičara Galzig, za tren će vas lansirati od centra do najviših delova staze. Oblast Rendl predstavlja raj za snoubordere. A za one koji bi da dan provedu lagano, na raspolaganju je tržni centar i veliki broj hajking staza.

SMEŠTAJ:

Montjola (****)

Smešten je na 800 m visine, nudi gratis saunu i fitnes.

Info: www.neckermann.be

Uskršnja cena: od 10. aprila 7 noćenja-polupansion od 616 € po osobi,

Regularna prolećna cena: 917 €

Ušteda: 301 €

AUSTRIJA: Slden-Obergurgl

Slden i Obergurgl-Hochgurgl smešteni su jedni do drugog. Sa ski-pasom za Slden možete jedan dan na skijanje kod komšija i obratno.

Slden sa svoja 2 glečera - Rettenbach i Tiefenbach - poznat je po neverovatno dugoj ski- sezoni. U ovoj oblasti su i tri planinska vrha (Big3) sa preko 3,000 m.

Gotovo 150 km staza raštrkano je po prilično prostranoj oblasti. Čeka vas odlično skijanje, ali možete računati i na dobar noćni život. Postoji čak i tabledance!

U neposrednoj blizini, u oblasti Obergurgl/Hochgurgl dosta je mirnije. Mesto je manje i život teče sporijim tempom.

SMEŠTAJ:

Josl (****)

Moderan hotel sa odličnim pogledom na planine.

Info: www.josl.at

Uskršnja cena: od 10.aprila 7 noćenja-polupansion od 679 € po osobi

Regularna prolećna cena: 924 €

Ušteda: 245 €

ŠVAJCARSKA: Davos

Davos formira zajedno sa obližnjim Klosters pravi ski-raj, okružen sa 5 ski-oblsti i sa preko 200 km staza. Naročito je oblast Parsenn-Gotschna na dobrom glasu, omiljena zbog dugog spusta sve do doline. Snouborderi i fristajleri ne treba da propuste Jacobshorn.

Davos je magnet i za one koji uživaju u klizanju na ledu. Ovde se nalazi najveća evropska prirodna ledena staza - Davos Platz. Brojna svetska prvenstva u klizanju odigravaju se baš ovde, a moguće je i pohađanje kurseva za klizanje. Davos nudi i nekoliko interesantnih muzeja.

SMEŠTAJ:

Cresta (***)

Smešten je na 200 m od glavne šoping ulice. Ima saunu i bazen.

Info: www.jetair.be

Uskršnja cena: 7 noćenja-polupansion od 485,80 € po osobi

Regularna prolećna cena: 723,80 €

Ušteda: 238 €

ITALIJA: Folgarida

Folgarida je smeštena u jezgru Val di Sole. Pripada grupi planina Dolomiti di Brenta. Otkrićete i atraktivnu ski-oblast Madonna di Campiglio . Ponuda varira od dečijih, preko lakših, do srednje teških staza.

Uz ski-pas Folgarida jedan dan možete na staze Madonna di Campiglio. Najteža staza je Nera Folgarida sa gomilom strmih delova sve do doline. Sela preko dana izgledaju prilično uspavano, ali ako vam je do zabave, sačekajte veče kad život znatno grane.

SMEŠTAJ:

Alaska (***)

U hotelu postoji poseban program za najmlađe. U ponudi su wellness, sauna, jacuzzi i igraonice za decu.

Info: www.skiworld.be

Uskršnja cena: od 3. aprila 7 noćenja-polupansion od 329 € po osobi

Regularna prolećna cena: 649 €

Ušteda: 320 €

Izvor: HLN

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.