Uskršnje bdenje u crkvi Svetog Petra

Izvor: Radio 021, 15.Apr.2017, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskršnje bdenje u crkvi Svetog Petra

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar predvodi večeras u crkvi Svetog Petra u Beogradu svečano uskršnje bdenje, uoči najvećeg hiršćanskog praznika - Uskrsa.

Uskršnjem bdenju, pored vernika, prisustvuju i predstavnici crkava i verskih zajednica, diplomatskog kora, kao i princ Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina.

Bdenje je počelo tradicionalnim blagosiljanjem vatre zapaljenje u dvorištu crkve, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koja predstavlja simbol svetlosti. Ove godine svi hrišćani istog dana obeležavaju Uskrs, a Hočevar je u Poslanici poručio da je taj praznik jedina snaga koja može da obnovi zajednicu, sjedini narode, usmeri čovečanstvo, svima da smisao, radost i nadu.

On je rekao da danas živimo brzim načinom života i da oko nas odjekuje toliko različitih glasova, poziva, muzike i glasnih zvukova, od kojih teško možemo da budemo u stanju da se saberemo i osluškujemo nežni glas svoje duše i svoje savesti. Hočevar je kazao da napadna moć tolikih reklama još više usmerava jednosmernim putem, a neprestani podsticaji sa svih strana - da uživamo u najboljoj hrani, najboljem piću, najboljem odmoru, najlepšem putovanju, dodatno nas prizemljuju.

"Kako i ne bi, kad oko sebe imamo toliko različitih ponuda - lekara, psihologa, psihijatara, terapija, fabrika lepote, fitensa...Svi ti nebrojeni procesi čine nas samodovoljnima, bezvoljnima i često bez identiteta", rekao je Hočevar.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.