Papa odlazi zbog zdravlja

Izvor: Danas, 11.Feb.2013, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa odlazi zbog zdravlja

Poglavar Rimokatoličke crkve Benedikt XVI (85) odlazi sa te funkcije 28. februara u 20 časova, saopšteno je juče u Vatikanu, kada će početi period ‘prazne stolice’ (sede vacante). Novi papa mora da bude izabran pre Uskrsa, odnosno do 31. marta. Papin brat Georg Racinger (86) izjavio je da je razlog za povlačenje zdravstveno stanje prvog čoveka Vatikana. „Godine su ga pritisle. U ovim godinama moj brat želi više odmora“, rekao je Racinger.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Vatikan: Oproštaj pape s vjernicima 27. februara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Feb.2013, 18:16

Papa Benedikt XVI oprostiće se 27. februara sa vjernicima na Trgu Svetog Petra, saopćio je u danas glasnogovornik Vatikana,  Federico Lombardi.         Lombardi je rekao da nikakva posebna manifestacija nije predviđena za odlazak pape, koji  je juče najavio za 28. februar, u 19.00 sati...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.