Papa bez vernika i za Božić ove godine

Izvor: Beta, 26.Okt.2020, 22:46

Papa bez vernika i za Božić ove godine

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja mise za Božić služiće u Vatikanu bez prisustva vernika, kao što je i Uskrs protekao tokom karantina zbog korona virusa, prenela je danas katolička novinska agencija CNA.Vatikan je saopštio da će ceremonije za Božić biti "privatnog karaktera", odnosno bez prisustva vernika i diplomatskog kora, već će sve biti onlajn.Decembar je tradicionalno mesec u kojem mise privlače nekoliko hiljada vernika u Rim.Papa (83) je još u proleće morao da odustane od prilaženja vernicima, kao i od putovanja u inostranstvo i brojnih ceremonija.U Italiji je od početka epidemije korona virusa umrlo više od 37.000 ljudi.
Pogledaj vesti o: Uskrs

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papa bez vernika i za Božić ove godine

Izvor: Danas, 26.Okt.2020

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja mise za Božić služiće u Vatikanu bez prisustva vernika, kao što je i Uskrs protekao tokom karantina zbog korona virusa, prenela je danas katolička novinska agencija CNA.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.