Kijev pozvao na uskršnje primirje

Izvor: BKTV News, 19.Apr.2014, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kijev pozvao na uskršnje primirje

Operacije protiv proruskih militanata na istoku Ukrajine obustavljene tokom Uskrsa, kaže mininstar spoljnih poslova te zemlje Andrej Deščica. Normalizacija odnosa najpre zavisi od zapadnih partnera Moskve, poručio Vladimir Putin.

Deščica je rekao za Bi-Bi-Si da je cilj operacije na istoku >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Ukrajine da se život vrati u normalu i zaštiti stanovništvo.
Antiteroristička akcija je privremeno obustavljena tokom uskršnjih praznika i neće se upotrebljavati sila protiv proruskih aktivista, naglasio je Deščica. Prema njegovim rečima, OEBS je voljan da počne pregovore sa separatisitima.
Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da “ništa ne sprečava” normalizaciju odnosa Rusije i Zapada koji su, zbog situacije u Ukrajini, najgori od vremena Hladnog rata.
Putin je u intervjuu za rusku državnu televiziju rekao da “misli da ništa ne sprečava normalnu saradnju”.
“To ne zavisi od nas. Ili ne samo od nas. To zavisi od naših partnera”, rekao je ruski predsednik.
Izvor: rts.rs
Tweet
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.