Žirinovski o čerupanju Ukrajine

Izvor: B92, 24.Mar.2014, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žirinovski o "čerupanju" Ukrajine

Moskva -- Lider desničarske LDPR Vladimir Žirinovski, uputio predlog vlastima Poljske, Rumunije i Mađarske da prisvoje neke delove Ukrajine, po modelu Rusije.

U LDPR su potvrdili da su takvi predlozi zaista upućeni, objasnivši da je njihova suština da se omogući održavanje referenduma u nekoliko ukrajinskih regiona koji su ranije pripadali njihovim susedima, preneli su ruski mediji.

Prema ovom predlogu, Poljska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi mogla da pretenduje na regione Lavova, Volina, Ivano-frankivska, Rivne i Ternopila, Rumunija na region Ccernivci, dok bi Mađarska trebalo da računa na region Transkarpatije.

Marčin Vojcekovski iz pres službe Ministarstva spoljnih poslova Poljske ocenio je da je "predlog toliko čudan da ga niko nije uzeo za ozbiljno".

Rusija je prošle sedmice pripojila svojoj teritoriji Krim posle referenduma na kome su se stanovnici tog poluostrva izjasnili za otcepljenje i pripajanje Rusiji, a uprkos protivljenju EU i SAD.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žirinovski poziva na "čerupanje" Ukrajine

Izvor: Mondo, 24.Mar.2014

Lider desničarske Liberalno demokratske partije Rusije Vladimir Žirinovski, uputio je predlog vlastima Poljske,..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.